Service

KEURING EN ONDERHOUD:
De tilift bij u thuis of in uw instelling wordt vaak intensief gebruikt. Dit gebruik veroorzaakt slijtage van een aantal bewegende onderdelen. Tevens kan het voorkomen dat onderdelen defect raken. In al deze gevallen kunt u gebruik maken van de expertise en de technische onderhoudsmedewerkers via HELP4U. Wij bieden particulieren of instellingen de mogelijkheid hun tilliften jaarlijks te laten keuren. Dit is een soort de APK-keuring maar dan voor tilliften. Wij kunnen u op de volgende punten ondersteunen:
 

Keuring / Periodieke inspectie
Veiligheid in het gebruik van de tilliften is van het hoogste belang. Daarom adviseren wij de liften jaarlijks te laten inspecteren op veiligheid . Deze inspectie kunt u via het HELP4U laten uitvoeren. De lift en haar toebehoren wordt gekeurd op veiligheid en functioneren volgens de wettelijke richtlijnen (NTA 7506).
De toestand van de gekeurde tillift wordt in een rapport vastgelegd en u krijgt een eventueel reparatieadvies.

(Vraag ons naar de voorwaarden).
Niet inbegrepen zijn onderhoud, reparatie en vervanging van onderdelen. U dient hiervoor een nieuwe opdracht te geven.
Natuurlijk zijn kleine reparaties ter plaatse geen probleem.
 
 
Reparaties en onderhoud
Eventuele reparaties worden geoffreerd. Montagemateriaal kunt u zelf vaak eenvoudig vervangen. Het vervangen van andere onderdelen vraagt meestal de inzet van een monteur. Indien deze niet bij u aanwezig is, kunt u een gespecialiseerde monteur inhuren via het HELP4U. Hiervoor brengen wij de voorrijdkosten en de montagekosten in rekening. Voor de montagekosten geldt dat deze worden berekend in eenheden van 1 volledig uur.
 
Tilbanden en accu's
Uit ervaring is gebleken dat door het gebruik een aantal onderdelen het snelst slijten: dit zijn met name de accu's en de til-matten/banden. Voor de gebruikte accu's geldt bij normaal gebruik dat deze circa 500 maal opnieuw geladen kunnen worden. Accu's hebben dus een beperkte levensduur.
Voor de til-matten/banden geldt dat deze zeer frequent gebruikt en gereinigd worden.
Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, adviseren wij de banden in het kader van het beheersen van de veiligheid en de accu's in het kader van het waarborgen van de continuïteit periodiek preventief te vervangen. Hierbij kunt u denken aan 1 x per 3 jaar af te stemmen op uw gebruik.
 
HET HELP4U TEAM